Objednávky posíláme obvykle do 1-2 dnů, někdy se můžou pozdržet ještě  o den, dva déle, vždy záleží jak jsme zrovna vytíženi. Ty na míru posíláme do týdne až 14 dní. Pokud na objednávku spěcháte, nebo si nejste jistí s doručením, či jinou záležitostí, nebojte se nám zavolat nebo napsat email. 

Přechodové rituály a deníky

Rozloučení s každým končícím rokem může být osobní a emotivní chvílí, protože vzpomínáme na příjemné i náročné zážitky a rozhodnutí. Tento rok přinesl mnoho dobrého, ale také určitou zátěž. Jak nejlépe můžeme využít potenciál dalšího roku? Rozloučením se s tím předešlým. Jak na to z pohodlí domova?

 

 Rituály pro pragmatiky

 Připravte si papír nebo notes a klidný kout ve vaší domácnosti. Vyhraďte si pro sebe čas, kdy vás nebude nikdo vyrušovat (ani domácí mazlíčci). Zapalte si svíčku, připravte bylinkový čaj, (nebo cokoliv máte rádi) a zkuste si zapsat momenty, za které jste v tomto roce vděční. Pozitivní se popisují snadněji, ale u těžkých okamžiků si můžete udělat výčet toho, co vás to naučilo. Poté si udělejte další seznam – co byste rádi v dalším roce udělali (může jít o maličkosti), kam se chcete podívat, s kým byste rádi sdíleli svoje úspěchy…

Podobné odpovědi můžete pro sebe získat i při činnostech, kterým věnujete lásku a pozornost. Při sportu, otužování, na procházce přírodou nebo při činnosti, kterou děláte pro druhé (péče o seniory, pečení, nebo při řemeslné práci). Jen si nezapomeňte to, co vás napadne, zapsat. Neodkládejte to. Nebojte se být se svými myšlenkami a sami se sebou. Lépe uslyšíte svůj hlas. Nesoustřeďte se na obavy, ale na svoje přání.

 Přechodové rituály pro intuitivní

 Každý rituál, který pro sebe děláme, vytváří přechod mezi jednotlivými etapami života. Může být spojen s důležitými okamžiky jako je vstup do dospělosti, ukončení studia, první práce, svatba, narození dítěte, rozvod nebo jen prostý začátek dalšího roku. Můžeme oslavovat cokoliv je pro nás zásadní, narozeniny nebo slunovrat (dodnes se slaví třeba v irské komunitě, ve Skandinávii jako Yule nebo jako Nowruz v Iránu). Pro rozloučení s uplynulým rokem se nám budou hodit svíčky (ideálně z včelího nebo sójového vosku). Jejich zapálení při západu slunce symbolizuje návrat světla a teplo, které nám v chladných dnech chybí.

Svíčku zapalujeme vyrovnaní, proto se snažte v tu chvíli zastavit a prodýchat svůj záměr. Do ohně vkládáme naše přání na to, co chceme ukončit nebo si napíšeme seznam na list a ten umístíme do krabičky, kterou zakopeme na zahradě. Pro lepší prožitek posledních prosincových dní, si můžete dům očistit pomocí soli. Tu rozhodíte zvenku vstupních dveří a druhý den zametete nebo si sůl nasypete do nádoby a postavíte do rohu místnosti, kterou považujete za méně přitažlivou. Na očistu můžete použít i dřevo palo santo, bílou šalvěj nebo vonnou tyčinku – po dohoření důkladně vyvětrejte. Svoje pocity si pak do zapište do deníku.

Nebojte se poškádlit svou intuici. Uzavřete tento rok bez předsevzetí. Uvidíte, že vykročíte svižněji…

  

Foto: Archiv Dědovy dílny